Wordt een autoriteit

Deel je kennis; krijg meer opdrachten en een hogere omzet

Als er iets met ICT en recht in het nieuws komt, kun je er donder op zeggen. Arnoud Engelfriet wordt gevraagd om duiding te geven. Is er iets gebeurd met drones? Dan is Wiebe de Jager de expert. Wie wordt er gebeld als er iets nieuwswaardigs gebeurt in jouw vakgebied?

Arnoud en Wiebe hebben enorm veel kennis, maar zijn niet de enige experts in hun gebied. Het verschil is dat zij een status hebben opgebouwd als autoriteit.

Als autoriteit in je vakgebied heb je een uitstekende positie. Potentiële klanten vinden jou vanzelf. Je kunt hogere tarieven vragen. Je wordt gevraagd voor lezingen of in de media.

Hoe zorg je ervoor dat jij de autoriteit wordt in jouw vakgebied? Door consistent kennis te delen op een manier die interessant is voor vakgenoten en voor leken. Ik help je om dit op een voor iedereen begrijpelijke manier te doen.

Hoe word je een autoriteit in jouw vakgebied?

Jij kent alle ins en outs van je vakgebied, maar je potentiële klant niet. Dit betekent dat je de lezer moet ophalen en meenemen naar een hoger niveau. Als je dit kunt, dan ziet jouw klant dat jij je vakgebied tot in de puntjes beheerst. Tegelijkertijd moeten je vakgenoten niet afhaken.

Als je dagelijks met je vak bezig bent, kan het moeilijk zijn om je kennis op een voor de leek behapbaar niveau uit te leggen. Of wellicht heb je het gewoon te druk met je bestaande klanten, maar wil je groeien.

Ik help je graag om jouw kennis op een heldere en duidelijke manier op papier te zetten.

Soorten teksten

De volgende soorten teksten schrijf ik vaak voor mijn klanten:

  • Blogartikelen: Een artikel van 500-1500 woorden waarin je je vakkennis deelt. Meestal gaan we in een blogpost in op een actuele vraag, gebaseerd op jouw marketingstrategie, veelgebruikte zoektermen of de actualiteit. De meeste bedrijven of ondernemers posten in een vaste regelmaat nieuwe artikelen.
  • E-books: Een e-book bevat een mix tussen grafische en geschreven informatie over het probleem van de klant. Het is geen verlengde verkoopbrochure, maar wordt vooral gebruikt om vertrouwen te wekken. Een e-book is vaak een startpunt voor de bezoeker om kennis te maken met jouw bedrijf. Er zitten dan ook veel links naar andere documenten, zoals blogposts, een whitepaper of een test.
  • Whitepaper: Een whitepaper helpt je klant om een beslissing te maken over een complex vraagstuk. In een whitepaper denk je vooral mee met de klant. Uiteraard is een whitepaper bedoeld als verkoopmiddel, maar dit druipt er niet van af. Je laat vooral zien dat je de klant serieus neemt en dat je weet wat er speelt.
  • Boeken: Een tastbaar boek is nog altijd een van de beste manieren om je expertise te laten zien. De winst van een boek gaat vaak verder dan de verkoopopbrengst. Denk aan extra cursisten, meer klanten of aanvragen om ergens te komen spreken.
  • Webpagina’s: Langere webteksten houden het midden tussen informeren en verkopen. Je geeft de klant met een uitgebreide uitleg over de voordelen van jouw product of dienst het laatste zetje.

Ik help professionals en bedrijven in onder andere de volgende branches om zichzelf als autoriteit neer te zetten:

  • ICT
  • Persoonlijke ontwikkeling (coaches)
  • Marketing
  • Gezondheidszorg

Wat kan ik voor je doen?

Ben je op zoek naar een tekstschrijver die helpt om jou en jouw bedrijf op de kaart te zetten? Laat je gegevens hier achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.