Tekstschrijver ICT

Het valt niet mee om de werking van software of hardware duidelijk uit te leggen. Gelukkig is er een tekstschrijver die dit dagelijks doet.

ICT’ers onderling gebruiken veel jargon en vaktermen. Handig als je met collega’s onder elkaar bent. Maar bij klanten en gebruikers begint het al snel te duizelen als er te veel technische termen in een tekst staan. Ze haken af.

Een potentiële klant laat jouw product links liggen als hij het niet begrijpt. Gebruikers die niet weten wat ze moeten doen, bellen de helpdesk. Hoe goed je software ook werkt, zij zijn niet tevreden.

Ik help je om de werking en de voordelen van jouw hard- of software duidelijk uit te leggen. Zo worden leads klanten en gebruikers ambassadeurs.

De kunst van het weglaten

Ik twijfel er niet aan; jouw producten zitten uitstekend in elkaar. Er zit vreselijk veel denkwerk in. Je hebt aan ieder detail gedacht. De truc is om leads of gebruikers precies datgene te vertellen dat zij op dat moment nodig hebben. Niet meer en niet minder.

Uiteraard stem ik de teksten af op jouw doelgroep. Wat vindt jouw doelgroep belangrijk? Wat is hun kennisniveau? Het is net zo belangrijk om te kijken naar wat uw doelgroep doet. Is een lead zich aan het oriënteren op een product of zoekt hij achtergrondinformatie?

Ook gebruikers hebben verschillende wensen. Snapt de gebruiker niet hoe je product werkt in de basis? Of is zij een power user die het maximale eruit wil halen.

Tekstschrijver en ICT’er

Ik schrijf niet alleen teksten; ik werk ook als functioneel beheerder. Dat betekent dat ik voortdurend de vertaling maak tussen computertaal en mensentaal. Ik leg aan gebruikers uit hoe zij de applicatie het beste kunnen gebruiken. Ik bespreek met managers hoe de ICT de bedrijfsprocessen kan ondersteunen. Ik vertaal een ‘hij doet het niet’ naar een duidelijk supportverzoek voor een leverancier.

Ik kan jou helpen bij het schrijven van:

  • Blogartikelen
  • E-books en whitepapers
  • Casestudies
  • Gebruikershandleidingen
  • Webpagina’s
  • Programma’s van eisen, projectvoorstellen, etc.

Wat kan ik voor je doen?

Ben je op zoek naar een tekstschrijver met ervaring in de IT? Laat uw gegevens hier achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.